JAN 17 2014

Bilverdenen

Blogg

Det er mye man kan si om bilverdenen, men en ting er sikkert – den er langt mer komplisert enn hva man skulle trodd. Helt siden de aller første bilene begynte å komme til butikkene, har en kamp pågått. En kamp om markedet, en overlevelseskamp om de utallige sekkene med penger man kunne håve inn. For oss som faktisk kjøpte bilene var dette helt fantastisk – konkurransen var så hard at vi kunne velge og vrake!

Når det ikke lenger var regnet som luksus å i det hele tatt ha en bil, kunne man begynne å fokusere på kvaliteten. Vi ville ikke lenger ha en hvilken som helst bil, vi ville ha den perfekte bilen. Bilen som passet oss, som understreket vår karakter. Alle har selvsagt sin smak, så haugevis med forskjellige varianter av biler ble oppfunnet for å tilfredsstille selv de mest kresne kjøperne der ute.

Jeep, som alle andre merker, har byttet hender flere ganger uten å tape noe som helst av sin egendefinerte stil og ytre utseende. Hva som foregår på toppen av pyramiden angår ikke ingeniørene og mekanikerne i noe særlig stor grad – de fortsetter å bygge gode biler og utvikle sine egne oppfinnelser. Det absolutt største bilkonsernet der ute er FIAT – de færreste vet at det nettopp er FIAT som produserer Ferrari! Jeep i sin tur eides av American Motors helt frem til 80-tallet, da giganten Chrysler kom inn i bildet og kjøpte opp selskapet. Chrysler ble deretter kjøpt opp av FIAT. Dermed kunne man sagt at Jeep er et bilmerke som er produsert av FIAT, men det blir ikke helt rett. Jeep har sin egen historie som de aldri vil snu ryggen til.

Fremtiden holder øynene rettet mot selskap som Jeep på grunn av deres blanding av tradisjonelle og innovative utviklinger i bilverdenen. Toyota kan fortsette å selge millioner av biler på verdensbasis – Jeep vil fortsatt tviholde på sin egen plass på markedet.