JUN 02 2014

Konkurranser med Jeep

Blogg

Helt siden Jeep bestemte seg for å gå inn på det private markedet, altså selger biler til privatpersoner, har de gått rett på sak. En bil skulle ikke være et tilbehør lenger – en bil skulle være en del av livet, en del av familien. Noen man kunne stole på, noen som kunne dra deg frem når veien var som tøffest.

En bil skulle knuse barrierer og vise deg steder du aldri hadde sett før. Jeep valgte riktig. Med tanke på deres fortid gikk det kun noen raske øyeblikk før hele verdens øyne var rettet mot Jeep-fabrikken. Skulle vi, vanlige dødelige mennesker, endelig få kjøpe militære kjøretøy for bruk i det private?

JeepSelvsagt var det ikke så lett – uendelige finjusteringer måtte gjøres før de kraftige maskinene ble satt ut til salg. Derimot tok Jeep den manglende plassen på arenaen. Plassen som strålte av kraft og tung maskineri. Med en Jeep kan man nemlig trenge seg igjennom både jungel og ørken. Man kan til og med svinge av veien om vinteren uten å bekymre seg for å miste taket på underlaget. Har man tittet på Paris-Dakar og fulgt med på de heftige bilene mens de tar seg igjennom tusenvis av kilometer med ukjente veier og en utilgivelig ørken, vet man at Jeep står for det de sier. Slike race er en fryd for øyet, i hvert fall for bilelskerne. Her får man se nøyaktig hvor langt teknologien har kommet uten å gi etter med tanke på det bilen er ment til – nemlig kjøring. Tusenvis av mennesker satser penger på Jeep i alle offroad konkurranser. Du kan gjøre det på Unibet, som har gode odds når det er store arrangementer. Slikt kan det nemlig komme gevinster av. Alle som har hatt en Jeep før eller siden i livet, vil alltid være sterkt knyttet til dette merket. Jeep-eiere (og tidligere eiere) dra gjerne på spesielle Jeep-festivaler og treff. En hel Jeep-verden eksisterer der ute – om du omfavner den vil den ta deg med til nye, magiske steder.