FEB 05 2014

Kjente norske rallysjåfører

Blogg

Med den helt unike naturen som vi har her i Norge er det sannelig ikke rart at vi har så mange flinke rallysjåfører. Gjennom kriker og kroker, opp og ned langs landeveiene og de eldgamle stiene har nordmenn trengt seg igjennom lenge før den første bilen kom til landet. Vi kjenner naturen og naturen kjenner oss.

Når man setter seg bak rattet av en god bil og vet at man har flere titalls kilometer foran seg, får man sommerfugler i magen. Om det nå er hytta eller stranden man skal til, er det fortsatt en meget sterk opplevelse å trykke på gassen mens man legger seg inn i en sving. I hvert fall når man er omringet av trær og hver sving skjuler en oppover eller nedoverbakke.

JeepKjente jeeprallyførere kan Norge ikke tilby men derimot gode rallyførere. Ser man på den yngre generasjonen av rallyførere vil navn som Andreas Mikkelsen og Mads Østberg raskt dukke opp. Førstnevnte er bare 22 år gammel men har virkelig fått fart på karrieren med sine vanvittige resultater. Andreas har nå fått landet flere sponsorer og kan trygt kalles en profesjonell rallyfører – han får altså betalt for å kjøre, akkurat som legenden Petter Solberg. Petter er blant det aller største norske idrettsstjernene der ute og har satt landet vårt på kartet gjentatte ganger. Med sitt sprudlende humør og ”det lille ekstra” har han blitt en favoritt for mange rallyelskere i utlandet – i USA er han kjent som Mr. Hollywood, nettopp på grunn av sin positive holdning og morsomme intervjuer. Her i Norge har folk satset formuer på ham i evigheter og det med god grunn!

Petter har forresten en lillebror som også er kjent i rallyverdenen. Henning Solberg begynner å dra på årene akkurat som Petter, men har fortsatt mye krutt i tønnene. Det er forresten ikke bare menn som viser hva Norge er godt for – vi har våre kvinner som også ikke går av veien for å herje med bilen sin. Miriam Aasli og Karin Elise Fossen er to unge talent som vi garantert vil se mer av i fremtiden. Jentene har vist gode resultater i Trøgstad Rally og Rally Grimstad. Med litt mer trening og godt mot vil vi sikkert kunne se jentene våre på pallplass i internasjonale sammenheng. Rally for kvinner er veldig lite utviklet ellers, men nei – ikke her i Norge!